zondag 15 juli 2012

# 101 - Doos van zolder en nog veel meer

Zo, ik ben vandaag maar weer eens begonnen met iets op te ruimen. Doosje van zolder gehaald, deze opgeruimd in de laatjes van het witte kastje. Laatst al 2 dvd doosjes opgeruimd, deze zitten nu ook allemaal in het witte kastje. Verder heb ik nog de administratiestapel gehalveerd, dat wil zeggen, alle papieren op 1 stapel en de enveloppen in de oud papier bak. Ook heb ik de administratie mappen die ik laatst had uitgezocht opgeborgen, onderin de boekenkast die we nu in de 'werkhoek' hebben staan.

En vervolgens nog heel veel oude salarisstroken weggegooid, ik heb alleen de opdrachtcontracten van de uitzendbureaus bewaard waar de naam van het bedrijf stond en daaronder een grappige opmerking van de Randstad medewerksters. Wat heb ik een lol gehad destijds, 17 jaar en 7 maanden oud, gestopt met school, op zoek naar werk. Ik heb bij een bekende 'boeren'zaak gewerkt (blauwe maandag) en ook nog een hele poos in het magazijn van Ster, waar ik de dag begon met 18+ videobanden in te pakken voor de diverse videotheken verspreid over het land. Dat was echt een leuke baan, als ik daar nou weer eens terecht zou kunnen, gewoon lekker lol hebben en videobanden (ze zullen inmiddels wel dvd's hebben) inpakken... Ik heb dus veel papieren weggegooid vandaag en wat de werkhoek betreft, ik ga nog wel wat foto's maken zo, als ik het niet vergeet. Of anders morgen...

er zat best veel in
 En toen besloot ik gister alvast bezig te gaan met de traktaties. Goed idee, want ik vond het zo karig om alleen een snoepje en lolly te geven. Dus na wat denkwerk, google voorbeelden en dergelijke besloot ik een oranje tshirt te verknippen (tsja, alsof ze ooit nog gaan winnen) en deze te hergebruiken voor 40 (!) knapzakjes. Aan elk knapzakje kwam vervolgens nog een blauw of roze kaartje te hangen met daarop de tekst "zoonlief gaat verhuizen, tot ziens in 'onsdorp'!" Ik heb gister de jongensknapzakjes gemaakt, en vanochtend de meisjesknapzakjes. Ik voelde me erg crea bea.

knapzakjes!
Omdat zoonlief en dochterlief wel wat frisse lucht konden gebruiken, zijn we na het middageten het dorp ingegaan. Lekker rondgewandeld, mooie huizen bekeken (ik), lekker rondgerend (de kinderen). We zijn nog even de Jumbo binnengewandeld voor koeken voor juffen en meesters (normaal geef ik hetzelfde als wat ik de kinderen geef, maar ik had niet genoeg snoepjes), lekkere komijnenkaas (yumyum) en een zakje chippies (voor na het wandelen). Natuurlijk moesten de kinderen een ballon hebben en zo liepen we verder.

Tot we bij het park kwamen waar ook geitjes, eenden, zwanen, allerlei soorten vogels en herten en pauwen zijn. Dat was erg leuk, ik genoot van de kleine meid die zo moest giegelen om die geitjes. En het was helemaal geweldig dat we een stukje brood kregen van een dame, zodat we de geitjes konden voeren. Mevrouw (dochterlief, niet de Dame) vond het wel een beetje eng, maar toen Mem het had gedaan (ik vond het ook eng hihi) was ze nergens meer bang voor. Nee hoor, ze vond het alleen maar leuk dat de geitjes op haar vingertjes sabbelden. Zoonlief was allang doorgerend, "Mem, Bambi!". Hilarisch. Wat een schat op loopafstand van ons huis, ik vond het geweldig, en de kinderen ook. (alleen jammer van die @#%$&!* hangjochies die zonodig moesten voetballen daar).

Het was een topmiddag, toen het begon te druppen liepen we naar huis, en zo kwamen we er achter dat we in 1 rechte lijn konden doorlopen, handig om te weten. Thuis hebben we heerlijk geknabbeld van de chippies terwijl de kids naar een Beertje Paddington dvd keken en ik her en der nog wat opruimde.

En nu ben ik wel een beetje gaar, kids net onder de douche gezet, die liggen (eindelijk!) in bed en nu moet ik eigenlijk nog van alles doen, maar ik heb geen zin meer. Eens zien of we nog wat energie kunnen bewaren om doordeweeks wat klusjes her en der te doen. Ik betwijfel het, but you'll never know...

Ik ga pinteresten, my new addiction ;-)
http://pinterest.com/fryskmemke/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten