donderdag 28 juni 2012

Geluk maak je zelf

Nu we net zijn verhuisd en een nieuwe auto hebben gekocht, zijn er altijd mensen die zich afvragen hoe wij dat allemaal bekostigen. Mensen in mijn omgeving weten dat wij het niet breed hebben, maar dat we toch wel vaak (in hun ogen) 'dure' dingen doen. Reisje Schotland, reisje Litouwen, concertje hier, festivalletje daar... Het kost allemaal wel wat. Het is maar goed dat wij voor zulke dingen 'sparen', al is dat voor sommigen zo'n vies en smerig woord. Vooral als je er dan nog aan toevoegt dat je ook 'bespaart' en 'bezuinigt'. Bah bah bah. Wij zijn anders gaan leven zodat wij gelukkiger kunnen leven. Wij leven heel normaal, maar durven zo nu en dan iets meer geld uit te geven aan iets waar we echt blij van worden. Bovendien hoeft een uitje niet duur te zijn, vooral met kleine kinderen zijn er genoeg leuke kleine parken waar je heen kunt in Nederland. Zo zijn we naar Eext geweest, daar was een heus kabouterbos, en zijn we op Moederdag naar de Orchideeënhoeve geweest waar moeders gratis waren, dochterlief ook en de mannen met kortingsbonnen naar binnen konden, we gaan graag naar Sprookjesparken in Zuidlaren en Enkhuizen, we doen graag dagjes Aquazoo (met 50% korting kaarten gekocht via werk) en dit zijn alleen nog maar de betaalde parken. Er zijn ook zoveel leuke (bijna) gratis uitjes. Ook al heb ik maar 2 weken zomervakantie (werk is nog een puntje, maar dat komt wel), ik ga er van uit dat we leuke dingen gaan doen samen. Geluk maak je zelf, zelfs als het ver te zoeken is. Kijk maar eens naar deze foto, gewoon gemaakt bij het parkeerplekje naast ons huis. Wildbreien is cool!

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad...er zijn heel veel leuke (bijna) gratis uitjes! Gewoon je eigen ding doen en niets aantrekken van andermans oordeel...mensen kijken vaak niet verder dan hun neus lang is ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vergeet niet dat vriendlief vele uren in de buitenlandse reisjes steekt om op een zo goedkoop mogelijke manier toch nog 'luxe' te hebben. En dan landen als Litouwen heel goedkoop zijn qua eten en drinken! Alleen Schotland was heel erg duur. En via de uitzegels van C1000, waar vrienden en familie mee geholpen hebben, is er een uitje in de zomervakantie en de herfstvakantie ook al geregeld. XD

    BeantwoordenVerwijderen